Κλινικές Διαδικασίες

Τα τελευταία 40 χρόνια κλινικών ερευνών έχουν επιφέρει σημαντική πρόοδο στον τομέα της οστεοενσωμάτωσης. Η μέθοδος πλέον χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση για την αντικατάσταση απωλεσθέντων δοντιών, άκρων, αυτιών και ματιών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση εμφυτευόμενων βοηθημάτων ακοής και για την αντικατάσταση των αρθρώσεων.

Έχουμε αναπτύξει τεχνικές οστικής μεταμόσχευσης που μας επιτρέπουν να «χτίσουμε» οστό, εκεί όπου η αρχική ποσότητα δεν επαρκεί για την τοποθέτηση εμφυτεύματος.

Ωστόσο, καθώς η μεταμόσχευση είναι μια μάλλον επεμβατική διαδικασία, έχουμε επίσης αναπτύξει μια τεχνική τοποθέτησης εμφυτευμάτων στο ζυγωματικό οστό, που σε πολλές περιπτώσεις εξαλείφει την ανάγκη για μεταμόσχευση σε μια εκτεταμένα ελλειμματική άνω γνάθο.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα εξέλιξη αποτελεί η διαδικασία που αποκαλούμε Brånemark Novum®. Η συγκεκριμένη εξαλείφει τη δυσφορία που μπορεί να προκληθεί κατά τη διάρκεια μιας μακράς θεραπευτικής περιόδου και τα προβλήματα που σχετίζονται με μια αφαιρούμενη οδοντοστοιχία. Αντίθετα, τα εμφυτεύματα τοποθετούνται το πρωί και η τελική προσθήκη γίνεται το απόγευμα. Ο ασθενής μπορεί να φάει ελαφρύ φαγητό ήδη από το τέλος της πρώτης ημέρας θεραπείας. Επιπροσθέτως, η νέα διαδικασία κοστίζει σημαντικά λιγότερο από όσο συνηθίζεται για την αποκατάσταση μιας εντελώς νωδής κάτω γνάθου.