Δρ Παπαδημητρίου Δημήτριος

Δρ. Παπαδημητρίου

Ο Δημήτριος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στο Χολαργό Αττικής το 1981. Το 2005 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια, την περίοδο 2008-2011, ειδικεύτηκε στην Περιοδοντολογία και στα εμφυτεύματα στο Πανεπιστήμιο του Rochester, Eastman Institute for Oral Health, Νέας Υόρκης, Η.Π.Α. Τον επόμενο χρόνο, συνέχισε την εκπαίδευσή του στο προσθετικό κομμάτι των εμφυτευμάτων, καθώς και στην Ψηφιακή Οδοντιατρική Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του Harvard, Η.Π.Α., σαν υπότροφος του International Team for Oral Implantology (ITI Scholarship).

Το 2012, ανακηρύχθηκε Diplomate του American Board of Periodontology από την Αμερικανική Περιοδοντολογική Ακαδημία.

Είναι μερικής απασχόλησης Επίκουρος Καθηγητής Περιοδοντολογίας, με κλινική αρμοδιότητα και έργο (Clinical Assistant Professor) του Πανεπιστημίου του Rochester από το 2012. Αρμοδιότητά του είναι η μηνιαία ενημέρωση των μεταπτυχιακών φοιτητών της Περιοδοντολογίας, μέσα από τη βιβλιογραφική ανασκόπηση και ανάλυση άρθρων της παγκόσμιας σύγχρονης βιβλιογραφίας στον τομέα της Περιοδοντολογίας και εμφυτευμάτων. Επίσης, είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευσή τους οργανώνοντας σεμινάρια σχετικά με την Ψηφιακή Οδοντιατρική Τεχνολογία και τη χρήση υπολογιστικά καθοδηγούμενων τεχνικών για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

Έχει παρουσιάσει εργασίες σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε ξένα περιοδικά. Ασχολείται με τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση οδοντιάτρων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η έρευνά του εστιάζεται σε τεχνικές ανύψωσης ιγμορείου για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτεμάτων, καθώς και το σχεδιασμό και εκτέλεση σχεδίων θεραπείας με σύγχρονα ψηφιακά συστήματα οδοντιατρικής τεχνολογίας. Στην καθ' ημέρα κλινική του πράξη ασχολείται αποκλειστικά με την Περιοδοντολογία και τα εμφυτεύματα.