Επανορθωτική Οδοντιατρική

Για μικρές ή μέτριες βλάβες των δοντιών, που οφείλονται σε τερηδόνα ή ατύχημα, η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική προσφέρει εξαιρετικές λύσεις με κορυφαία αισθητική και βιοσυμβατότητα. Στην οδοντιατρική κλινική Dental Place χρησιμοποιούμε άριστα υλικά ρητινών, όπως COSMEDENT και TOKUYAMA, τα οποία εγγυώνται μακροχρόνια επιτυχία.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως οι εμφράξεις (σφραγίσματα) γίνονται πάντοτε με τη χρήση ελαστικού απομονωτήρα. Ο απομονωτήρας:

  • εξασφαλίζει την αποφυγή κατάποσης υδραργύρου και βαρέων μετάλλων κατά την αφαίρεση των παλαιών μαύρων σφραγισμάτων (αμάλγαμα)
  • προσφέρει στο γιατρό καλύτερη ορατότητα και ευκολότερη πρόσβαση
  • διασφαλίζει την απόλυτη στεγανότητα των δοντιών, δημιουργώντας ένα εντελώς στεγνό και άσηπτο πεδίο

Ως επακόλουθο των παραπάνω, η χρήση ελαστικού απομονωτήρα μειώνει το συνολικό χρόνο εργασίας, βελτιώνει την ποιότητα του αποτελέσματος και αυξάνει τη μακροζωία του σφραγίσματος.

Λόγω της εμπειρίας μας και της συνεχούς επιστημονικής διερεύνησης, στα ιατρεία μας έχουμε την τιμή να εξετάζουμε ό,τι πιο νέο και σύγχρονο υπάρχει στην οδοντιατρική τεχνολογία, από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες. Από την αρχή ως το τέλος της διαδικασίας χρησιμοποιούμε μικροσκόπιο, ενώ γίνεται τοπική αναισθησία που διασφαλίζει ότι η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη για τον ασθενή. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αναισθησία για την ελαχιστοποίηση του πόνου κατά τη διαδικασία της αναισθησίας και συγκεκριμένα δύο από τις πιο εξελιγμένες συσκευές στον κόσμο: Το Sleeper One της Dental Hi Tec και της Milestone Scientific.

Όψεις Πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν την κορυφαία σε ποιότητα και μακροβιότητα αισθητική αποκατάσταση. Οι όψεις πορσελάνης των πρόσθιων και οπίσθιων δοντιών είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος της αισθητικής οδοντιατρικής, με σκοπό την αποκατάσταση της επιφάνειας των προσθίων δοντιών, έτσι ώστε να διορθώσουμε ατέλειες στο χρώμα, στο σχήμα και το μέγεθός τους. Δεν υπάρχει καμία άλλη οδοντιατρική πρόσθεση, η οποία να πλησιάζει την αισθητική και τη φυσικότητα των όψεων πορσελάνης. Ο εκτροχισμός του δοντιού είτε δε γίνεται καθόλου είτε είναι της τάξεως των 0,5mm το μέγιστο. Με τις όψεις πορσελάνης μπορούμε να έχουμε μόνιμη λεύκανση, να διορθώσουμε μετρίως στραβά δόντια, να κλείσουμε διαστήματα και να αποκαταστήσουμε τη φθαρμένη αδαμαντίνη.

Η εμπειρία μας ήδη από το 1991 στην κατασκευή και τοποθέτηση όψεων πορσελάνης, με ποσοστό επιτυχίας 100%, μας κατέστησε ικανούς, τα τελευταία 8 χρόνια να διδάσκουμε σε αισθητικούς οδοντιάτρους τις επιστημονικές και πρακτικές λεπτομέρειες των μεθόδων μας. Εάν αναζητάτε το τέλειο και λαμπερό χαμόγελο σε δύο μόλις επισκέψεις, με την ελάχιστη αφαίρεση οδοντικής ουσίας, οι όψεις πορσελάνης είναι για εσάς. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αυξήσει της ενδείξεις για τις όψεις πορσελάνης χρησιμοποιώντας τα κεραμικά υλικά IPS e.max.

Επένθετα Πορσελάνης

Τα κεραμικά επένθετα αποτελούν την ιδανική λύση για την αποκατάσταση μέτρια κατεστραμμένων οπισθίων δοντιών, με προβλεψιμότητα και υψηλή αισθητική. Δόντια, τα οποία στο παρελθόν απαιτούσαν απονεύρωση και θήκη, σήμερα αποκαθίστανται με επένθετα πορσελάνης ή ρητίνης. Δεν αφαιρούμε καθόλου υγιή οδοντιατρική ουσία, παρά μόνο την τερηδονισμένη και τα παλιά σφραγίσματα.

Τα κεραμικά ένθετα κατασκευάζονται με δύο τρόπους:
  • Α) Με αποτύπωμα και κατασκευή απο τον οδοντοτεχνίτη και σε δεύτερη επίσκεψη συγκόλληση
  • Β) Με την τεχνολογία cad/cam* Cerec, σε μία επίσκεψη στο ιατρείο.
Λεύκανση

Η λεύκανση των δοντιών θεωρείται σήμερα η πλέον ασφαλής και συντηρητική μέθοδος για τη δημιουργία ενός λαμπερού χαμόγελου. Με το πέρασμα των ετών, επάνω στα δόντια συσσωρεύονται χρωστικές που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν με τον καθαρισμό. Επίσης, σε νεαρά άτομα, είναι συχνό φαινόμενο φυσικά δόντια να έχουν σκούρο χρώμα. Η λεύκανση είναι μια διαδικασία απομάκρυνσης των χρωστικών ουσιών, χωρίς καμιά καταστροφή της αδαμαντίνης (σμάλτο) των δοντιών. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε την ενισχυμένη λεύκανση "power bleach", με την τεχνολογία ZOOM και BEYOND.

 
Οδοντιατρική Κλινική Dental Place | Εμφυτεύματα

Για ραντεβού ή οποιαδήποτε ερώτηση, επικοινωνήστε με την κλινική μας


Επικοινωνία