Η προσθετική οδοντιατρική εστιάζει στην αποκατάσταση των ελλειπόντων ή ανεπαρκών δοντιών. Σκοπός της είναι η ανάκτηση της ορθής μασητικής και φωνητικής ικανότητας, αλλά και η επίτευξη μιας όμορφης εμφάνισης στο χαμόγελο.
Προβλήματα Σύγκλεισης

Η επαφή των δοντιών σας ή σύγκλειση αναφέρεται στο πώς τα δόντια σας "πατάνε", όταν κλείνουν η άνω και η κάτω γνάθος. Αν τα δόντια σας εφαρμόζουν μεταξύ τους με λανθασμένο τρόπο, μπορεί να καταστραφούν, να φθαρούν, να σπάσουν, να αποκτήσουν κινητικότητα και να χάσουν στηρικτικό οστο. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε πόνο στους μασητήριους μύες, με πιθανούς θορύβους μέσα από την κροταφογναθική άρθρωση. Είναι σημαντικό να διαγνωσθεί και να θεραπευθεί εγκαίρως οποιαδήποτε διαταραχή στην κροταφογναθική άρθρωση, στους μασητήριους μύες και στην σύγκλειση, έτσι ώστε να προλάβουμε σοβαρά μελλοντικά προβλήματα.

Οι θεραπευτικές παρεμβάσεις μπορεί να είναι απλή συμβουλευτική ενημέρωση, ασκήσεις, θεραπεία με αντιφλεγμονώδη ή νυχτερινούς συγκλεισιακούς νάρθηκες σταθεροποίησης. Πολλοί ασθενείς με εκτεταμένες προσθετικές αποκαταστάσεις μπορεί επίσης να χρειαστούν συγκλεισιακούς νάρθηκες πριν από τη θεραπεία, για διάγνωση της θέσεως της κάτω γνάθου και μετά τη θεραπεία ώστε να προστατευθεί η πορσελάνη.

Ολοκεραμικές Στεφάνες και Γέφυρες

Με την προσθετική οδοντιατρική και πιο συγκεκριμένα με τις ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αποκαταστάσεις με υψηλή αισθητική και βιοσυμβατότητα. Η απουσία του μεταλλικού σκελετού δεν επιτρέπει την εμφάνιση της αντιαισθητικής μαύρης γραμμής στα ούλα και διασφαλίζει τη βιολογική ενσωμάτωση της προσθετικής εργασίας.

Για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και την πλήρη ικανοποίηση των ασθενών μας, αφιερώνουμε αρκετό χρόνο στη συζήτηση των προσδοκιών, την εξέταση, διάγνωση και ανάλυση του στόματος, την ακτινογραφική εξέταση και την ανάλυση της σύγκλεισης και της αισθητικής με φωτογραφίες και αναρτημένα εκμαγεία.

T-Scan

Το T-Scan ® III είναι το μόνο σύστημα με ικανότητα μέτρησης των οδοντικών μασητικών δυνάμεων και τη δυνατότητα αξιολόγησης της ισορροπίας της σύγκλεισης των ασθενών. Χάρη σ' αυτό, μπορούμε με εξαιρετική ακρίβεια να τελειοποιούμε τη σύγκλειση και να είμαστε βέβαιοι για το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Η αξιολόγηση των συγκλεισιακών δυνάμεων είναι πολύ απλή: ο ασθενής δαγκώνει επάνω σε έναν υπέρλεπτο αισθητήρα και οι πιέσεις μεταβιβάζονται στον υπολογιστή, ο οποίος αναλύει και εμφανίζει τα στοιχεία όπως φαίνονται παρακάτω.

Επειδή το T-Scan ® III μπορεί να καταγράψει τη δύναμη ως προς το χρόνο, είναι ένα αναντικατάστατο εργαλείο για την εκτίμηση των διαδοχικών σχέσεων των κινήσεων της κάτω γνάθου. Μπορούμε να εντοπίσουμε συγκλεισιακές παρεμβολές και πρόωρες επαφές, να προσδιορίσουμε τη σχετική δύναμη κάθε πρόωρης επαφής και να υπολογίσουμε πιθανό τραύμα από αυτή την επαφή. Οι μετρήσεις αυτές αποθηκεύονται και αποτελούν σημείο αναφοράς για μελλοντικές εξετάσεις της σύγκλεισης του ασθενούς.

 
Οδοντιατρική Κλινική Dental Place | Εμφυτεύματα

Για ραντεβού ή οποιαδήποτε ερώτηση, επικοινωνήστε με την κλινική μας


Επικοινωνία